Kuuntele Finlayson musiikia

Finlayson Oy

Suomalaista laatuosaamista

Finlayson-tuotteet suunnitellaan Suomessa, jotta ne sopivat suomalaisiin koteihin ja julkisiin tiloihin. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Finlaysonille Design from Finland -merkin. Finlayson-kodintekstiileissä käytettävää kangasta painetaan ja värjätään vuosittain noin 4 miljoonaa metriä ja siitä valmistetaan noin 900 000 tuotetta.

Finlayson-päiväpeitteet ja -koristetyynyt sekä Familon-peitteet ja -tyynyt saavat muotonsa Kankaanpäässä. Vuosittain Finlaysonin peitetehtaalla valmistetaan noin miljoona tyynyä ja 500 000 tikattua tuotetta.

Familon-sängyt, -patjat ja -sijauspatjat valmistetaan ja testataan Heinolassa Finlaysonin vuodetehtaalla, jossa valmistetaan joka vuosi noin 250 000 tuotetta. Kotimaisesta valmistuksesta kertoo Avainlippu-alkuperämerkki.

Tutkittua ja testattua turvallisuutta

Finlayson panostaa materiaalien laadun, toimivuuden ja miellyttävän kosketuksen lisäksi voimakkaasti tuoteturvallisuuteen. Perusteellinen tutkimus ja testaus on tärkeä osa toimintaa. Tuotteiden ja toiminnan terveellisyyttä, turvallisuutta ja laatua kehitetään ja valvotaan jatkuvasti

Jatkuva yhteistyö Allergia- ja Astmaliiton kanssa takaa vaihtoehtoja myös erikoisherkille. Finlayson- ja Familon-tuotteet ovat tutkitusti haitta-aineettomia ja niiden pH-taso on ihoystävällinen. Ökö-Tex standardin Turvallinen Tekstiili -merkki kertoo tuotteiden turvallisuudesta. Allergiatunnus takaa sopivuuden myös kaikkein herkimmille.

Finlaysonin tuotanto noudattaa laatu-, ympäristö- ja tuoteturvallisuusjärjestelmiä, joita vaaditaan myös yhteistyökumppaneilta. Finlayson Oy:lle on myönnetty ISO9001-laatusertifikaatti, ISO14001-ympäristösertifikaatti ja OHSAS18001-työterveys- ja turvallisuussertifikaatti.

Ympäristöä kunnioittaen

Finlayson Oy on ensimmäinen suomalainen vuoteiden valmistaja, joka on saanut Joutsenmerkin käyttöoikeuden. Joutsenmerkin kriteereissä huomioidaan tuotteen koko elinkaaren aikaiset laatu- ja ympäristövaikutukset. Joutsenmerkki on kaikilla Finlayson Oy:n valmistamilla Familon-sängyillä, -patjoilla ja -sijauspatjoilla.

Jatkuvan tuotekehityksen avulla Finlayson voi tarjota entistä ympäristömyötäisempiä tuotteita. Vuonna 2012 Finlayson toi markkinoille elinkaarensa päättyessä täysin biohajoavat Cradle to Cradle -sertifioidut Polku-pyyhkeet. Valikoimassa on myös Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja pyyhkeitä. Finlayson- ja Familon-tuotteiden valmistuksessa käytetty moderni tuotantotekniikka säästää energiaa ja vettä.