Kuuntele Finlayson musiikia

Finlaysonin kesän trendikkäin uutuus Virta huokuu puhdasta energiaa

Finlaysonin kesän trendikkäin uutuus Virta huokuu puhdasta energiaa

8. kesäkuuta 2012

Virta – elinvoimaisia värejä rannalle ja makuuhuoneeseen

Jaana Reinikaisen Finlaysonille suunnittelema uutuuskuosi Virta henkii katutaiteelle ja graffiteille tyypillistä rohkeutta. Virta-kuosissa värit virtaavat rohkeina ja elinvoimaisina. Ilmassa olevan sähkön voi aistia, kun iso pensseli piirtää kankaalle puhdasta energiaa.

Virta-kuosi kuvaa elinvoimaisuutta ja energiavirtaa. Virta-pussilakanasetin ja -pyyhkeen suunnittelussa Jaana Reinikainen halusi siirtää katutaiteelle ja graffiteille tyypillistä rohkeutta, ronskiutta, pintamaisuutta ja voimakasta pensselinkäyttöä kodintekstiileihin.

Virta-tuotteissa on myös ripaus 1980-luvun henkeä rohkeine väreineen ja pensselinvetoineen. Erityisesti 80-luvulla vaikuttanut street art -taiteilija Jean-Michel Basquiat* on ollut Jaanan inspiraation lähteenä niin Virta-kuosille kuin sen värityksellekin.

Finlayson Virta-pussilakana ja -tyynyliina design Jaana Reinikainen

Finlaysonin Virta-pussilakanasetti – Inspiraation lähteenä Jean-Michel Basquiatin Tar and Feathers -teos (yksityiskohta)

Finlayson Virta-rantapyyhe design Jaana Reinikainen

Finlaysonin Virta-rantapyyhe – inspiraation lähteenä katutaidetta, kuva Indira Colin

*Jean-Michel Basquiat oli 1980-luvulla vaikuttanut yhdysvaltalainen taidemaalari. Hän eli vain 27-vuotiaaksi, mutta ehti tulla tunnetuksia graffiti- ja street art -taiteilijana, toimien yhteistyössä mm. Andy Warholin kanssa. Basquiat’in töille oli ominaista voimakas liitujen ja pensselin käyttö. Hänen kuvioaiheinaan oli usein katukuvasta tuttuja rakennuksia, autoja ja mainostekstejä.